top of page

Opgaveprocessen

Grafikere griber opgaver og kunder an på hver vores måde, for vi har forskellige baggrunde og kompetencer. Kunder er også forskellige; nogle af jer er meget klare i spyttet i forhold til behov og ønsker. Andre vil helst holdes i hånden med en del sparring undervejs, hvilket også er fint. Processen i en opgave kan have et varierende antal faser alt efter karakter, men forløber cirka sådan:

01 

Briefingen klares pr. telefon, e-mail og online – eller ved et old-school møde. Du fortæller, og jeg stiller spørgsmål til særlige ønsker. Har du eksempler, der taler til dig, og drømmer du om særlige farver eller skriftudtryk? Jeg sender et overslag eller fast tilbud, der beskriver processen og indholdet. Skulle opgaven eller forudsætningerne ændre sig i processen, justerer vi sammen undervejs.02 

I skitsefasen lægges grundskelettet til form, farver, skrifter, elementer m.v. Mange kunder bliver selv skarpere på, hvad de ønsker, når de ser skitserne, som kan være én eller mange. 

03 

Når vi er blevet enige om en retning eller to, detailskitserer jeg forslagene. Elementerne 'køres igennem tragten', og der træffes endelige valg og fravalg. Jeg har fokus på den røde tråd og bygger videre på grundskelettet. 

 

04 

Elementerne rentegnes, så de er klar til brug online og til tryk. De godkendes af dig og sendes til produktion af dig eller mig. 
Resultatet overleveres og først herefter modtager du en faktura. Opgaven betragtes som afsluttet, når fakturaen er afregnet.

 

bottom of page